Dobrze odżywiony organizm to gwarancja prawidłowego rozwoju, zachowania zdrowia oraz poprawy i utrzymania dobrej kondycji. Wiele prowadzonych badań wskazuje, że coraz częściej zapadamy na choroby dietozależne takie jak otyłość, cukrzyca, choroby serca, nowotwory, zaburzenia hormonalne i wiele innych. Dlatego tak ważne jest, abyśmy posiadali nawyki racjonalnego żywienia.
Naszym podopiecznym proponujemy konsultacje z dietetykiem:
I wizyta (60 minut):
– przeprowadzenie rzetelnego wywiadu żywieniowego z pacjentem,
– analiza dzienniczka żywieniowego pacjenta,
– dokonanie pomiarów antropometrycznych (wzrostu, masy ciała, obwodu talii oraz bioder).
II wizyta (45 minut):
– omówienie z pacjentem informacji uzyskanych na pierwszym spotkaniu,
– otrzymanie indywidualnego 7-dniowego jadłospisu,
– przekazanie indywidualnych zaleceń żywieniowych.
Wizyta kontrolna (30 minut):
– rozmowa dotycząca samopoczucia pacjenta, realizacji założeń i celów żywieniowych oraz ewentualnych trudności,
– modyfikacja ewentualnych błędów żywieniowych,
– przeprowadzenie pomiarów antropometrycznych i omówienie wyników.
CO NALEŻY ZABRAĆ NA I WIZYTĘ:
– dziennik żywieniowy (obejmujący 1 dzień roboczy i 1 dzień wolny),
– wyniki badań (nie starsze niż 1 rok):
– morfologia krwi,
– glukoza we krwi,
– cholesterol całkowity, HDL oraz LDL,
– inne w zależności od stanu zdrowia,
– jeśli są przyjmowane leki lub suplementy, należy spisać ich nazwy oraz dawkowanie.
KOSZT:
210 zł to łączny koszt 2 spotkań:
I wizyta (60′) – wywiad
II wizyta (45′) – dalszy ciąg konsultacji
70 zł:
Wizyta kontrolna (30′) – omówienie stanu zdrowia, samopoczucia związanego z realizacją diety