Dobrze odżywiony organizm to gwarancja prawidłowego rozwoju, zachowania zdrowia oraz poprawy i utrzymania dobrej kondycji. Wiele prowadzonych badań wskazuje, że coraz częściej zapadamy na choroby dietozależne takie jak otyłość, cukrzyca, choroby serca, nowotwory, zaburzenia hormonalne i wiele innych. Dlatego tak ważne jest, abyśmy posiadali nawyki racjonalnego żywienia.

Naszym podopiecznym proponujemy konsultacje z dietetykiem:

I wizyta (30 minut):
– przeprowadzenie rzetelnego wywiadu żywieniowego z pacjentem,
– analiza dzienniczka żywieniowego pacjenta,
– dokonanie pomiarów antropometrycznych (wzrostu, masy ciała, obwodu talii oraz bioder).

II wizyta (60 minut):
– omówienie z pacjentem informacji uzyskanych na pierwszym spotkaniu,
– otrzymanie indywidualnego 7-dniowego jadłospisu,
– przekazanie indywidualnych zaleceń żywieniowych.

Wizyta kontrolna (30 minut):
– rozmowa dotycząca samopoczucia pacjenta, realizacji założeń i celów żywieniowych oraz ewentualnych trudności,
– modyfikacja ewentualnych błędów żywieniowych,
– przeprowadzenie pomiarów antropometrycznych i omówienie wyników.

CO NALEŻY ZABRAĆ NA I WIZYTĘ:

– dziennik żywieniowy (obejmujący 1 dzień roboczy i 1 dzień wolny),

– wyniki badań (nie starsze niż 1 rok):

– morfologia krwi,
– glukoza we krwi,
– cholesterol całkowity, HDL oraz LDL,
– inne w zależności od stanu zdrowia,

– jeśli są przyjmowane leki lub suplementy, należy spisać ich nazwy oraz dawkowanie.

KOSZT:

210 zł to łączny koszt 2 spotkań:

I wizyta (30′) – wywiad
II wizyta (1 h) – dalszy ciąg konsultacji

70 zł:

Wizyta kontrolna (30′) – omówienie stanu zdrowia, samopoczucia związanego z realizacją diety